XState vacancies

Traineeship Duurzame Ontwikkeling

Start je carrière met ons Traineeship Duurzame Ontwikkeling in jouw regio bij Xstate in samenwerking met de Bestuursacademie Nederland.

Ben jij klaar om te werken aan een duurzamere toekomst? Maak jouw eerste stappen in de publieke sector met het Traineeship Duurzame Ontwikkeling. Deze geven wij in samenwerking met de Bestuursacademie Nederland, dé opleider in de overheidswereld. Ontdek de boeiende wereld van ruimtelijke ordening en ontwikkel je tot een expert die de toekomst van onze gemeenschappen vormgeeft. Doe mee en laat jouw stempel achter op de wereld van morgen! 

Wat ga jij tijdens het traineeship Duurzame Ontwikkeling doen?

Tijdens het Traineeship Duurzame Ontwikkeling duik je dieper in thema’s als energietransitie, klimaatadaptatie, de omgevingswet, burgerparticipatie en ruimtelijke ordening! Elke maand volg je lessen op onze centrale locatie in Amersfoort, samen met je vaste groep. De lessen worden gegeven door docenten van de Bestuursacademie Nederland.

Naast de lessen doe je hands-on ervaring op in het publieke domein, bij een opdrachtgever in jouw regio. Dit kan variëren van een gemeente of provincie tot een adviesbureau of omgevingsdienst. Denk aan projecten als het ontwikkelen van aardgasvrije wijken, energietransitie, klimaatadaptatie, het betrekken van burgers, of andere vraagstukken op het gebied van ruimtelijke ordening en duurzaamheid. 

Wat krijg je van ons?

  • Vakinhoudelijke opleiding ‘Duurzame Ontwikkeling’, verzorgd door de Bestuursacademie Nederland;  

  • Uitdagende baan van 36 uur per week met een volwaardig salaris van €2550 – €3000;  

  • Direct een vast contract, waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken over de toekomst!  

  • 25 vakantiedagen i.p.v. de gebruikelijke 20;  

  • Reiskosten/thuiswerkvergoeding, pensioen en vakantiegeld;  

  • Toegang tot de Online Academy met ruim 350 trainingen;  

  • E-learning programma’s Hoe werkt de gemeente, AWB en het Omgevingsrecht;  

  • Vaste talent coach die je helpt voor, tijdens en na het traineeship;  

  • Leuke Xstate feestjes en uitjes met de XstateClub. 

Nena – Trainee duurzame Ontwikkeling: “Het leukste aan het traineeship vind ik de lesdagen en daarbij het weerzien van de collega-trainees. Daarnaast is het hebben van collega-trainees een echte meerwaarde. Een andere meerwaarde is de vakinhoudelijke kennis die je opdoet tijdens de lesdagen, die je meteen in praktijk kunt toepassen”. 


Wat verwachten wij van jou?
​​​​​​​Jij weet als geen ander mensen te overtuigen en mee te nemen in jouw plannen. Je bent enthousiast, communicatief vaardig en wilt een bijdrage leveren om Nederland een stukje duurzamer te maken.

Verder heb je: 
Een relevante afgeronde hbo- of wo- opleiding op het gebied van Duurzaamheid, Milieukunde, Ruimtelijk Ordening of soortgelijk; 
Affiniteit met de (semi-)overheid en met duurzaamheid.  

Over Xstate
Terwijl we voor grote maatschappelijke uitdagingen staan, kijken wij vol vertrouwen naar de toekomst. Wij geloven in de mogelijkheid van voortdurende versnelling en verandering, zolang dit gebeurt in samenwerking met de juiste mensen. Onze missie is het koppelen van het meest veelbelovende jonge talent aan het publieke domein. 

Met een team van ongeveer 125 individuen vergroten we voortdurend onze impact in de publieke sector, dit is waar we het voor doen. Trots, vertrouwen en gedrevenheid vormen de pijlers van onze organisatiecultuur. Dat is wie wij zijn!  


Lotte – Trainee Duurzame Ontwikkeling: “Via het traineeship krijg ik de kans om meer kennis op te doen over onder andere duurzaamheid, projectmatig werken en adviseren. Deze kennis kan ik direct in de praktijk brengen bij verschillende werkzaamheden en projecten bij de gemeente. Hierbij kun je denken aan het beoordelen van nieuwe woningbouwinitiatieven van projectontwikkelaars, woningcorporaties en startersgroepen”. 

Interesse in het traineeship Duurzame Ontwikkeling?

Met het oog op het behoud van onze kwaliteit, hebben we slechts een beperkt aantal beschikbare plaatsen in het traineeship! 


Dus, krijg jij energie van ons Traineeship Duurzaamheid in jouw regio? Neem dan contact op met Amin Aabis, Recruiter Duurzaamheid via amin@xstate.nl of 06 50 50 33 53 of bezoek onze website www.xstate.nl

Xstate_CMYK_Logo_Vertical_No_Text.png